Skip to content

Producent vleesvervangers Umiami komt in oude Knorr-fabriek

De Franse producent van plantaardige vleesalternatieven Umiami heeft een oude fabriek van Knorr in het Franse Duppigheim gekocht.

Logo Umiami premium

Logo Umiami

De Franse producent van plantaardige vleesalternatieven Umiami heeft een oude fabriek van voedingsmerk Knorr in het Franse Duppigheim bij Straatsburg gekocht.

De producent hoopt daar al in de tweede helft van komend jaar met de productie van grotere stukken vleesvervangers te kunnen starten.

Unilever kondigde al in 2021 aan de Franse fabriek van Knorr te sluiten met een verlies van rond de 250 arbeidsplaatsen. Voor Umiami moet de vestiging, die 14.000 vierkante meter groot is, aanvankelijk 7.500 ton per jaar leveren. Het bedrijf hoopt dat op te voeren tot 22.000 ton per jaar. Dan wil het aan 200 mensen werk kunnen bieden.

Umiami krijgt subsidies voor project vleevervangers

Umiami heeft in een pilotproject een jaar lang proef gedraaid met de productie van de vleesalternatieven. “De fabriek in Duppigheim wordt de eerste in de wereld die op grotere schaal elke soort vlees of vis met uitsluitend plantaardige grondstoffen kan produceren”, stelt het bedrijf. De producten zijn bestemd voor verdere verwerking in de voedingsindustie en voor ​​​​​​​horecaketens in zowel Europa als Noord-Amerika.

De Franse staat steunt het project met € 7,4 miljoen uit een fonds voor ‘eerste fabrieken’. De regio waar de fabriek staat draagt € 3 miljoen bij.

Snel delen

Afbeelding
Ruud Peijs

Freelance redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin