Doorgaan naar artikel

Quorn opent innovatiecentrum in Wageningen

Producent van vleesvervangers Quorn opent een nieuw innovatiecentrum in Wageningen.

Geüpdatet op:
Business
Nieuws
Quorn heeft het hoofdkantoor in het Verenigd Koninkrijk en is één van de bekendste merken dat producten maakt op basis van schimmeleiwitten. Foto: ANP premium

Quorn heeft het hoofdkantoor in het Verenigd Koninkrijk en is één van de bekendste merken dat producten maakt op basis van schimmeleiwitten. Foto: ANP

Producent van vleesvervangers Quorn opent een nieuw innovatiecentrum in Wageningen.

Dit centrum moet het bedrijf, dat vleesvervangers op basis van mycoproteïnen maakt, ondersteunen bij de verdere groei van de Quorn-producten wereldwijd. Producten zijn nu voornamelijk in Europa te koop.

Quorn kiest voor Wageningen

Wilco Meijer, Head of Science and Technology bij Quorn: “De keuze voor Wageningen laat zich makkelijk verklaren, we bevinden ons hier in de Foodvalley tussen tal van andere innovatieve bedrijven en kennisinstellingen die zich bezighouden met de eiwittransitie. We hopen daar als Quorn van te profiteren en een bijdrage te leveren aan het ecosysteem dat zich hier bevindt.”

Quorn voegt zich bij andere bedrijven als Upfield, Unilever en FrieslandCampina, die op de campus van Wageningen Universiteit ook een R&D-locatie hebben.

De eerste producten op basis van mycoproteïne

Quorn heeft het hoofdkantoor in het Verenigd Koninkrijk en is één van de bekendste merken dat producten maakt op basis van schimmeleiwitten. Het introduceerde in de jaren 80 de eerste producten op basis van mycoproteïne. Inmiddels zijn meer bedrijven bezig met deze eiwitten. Het ziet er dan ook naar uit dat deze grondstof vaker in vleesvervangers gebruikt zal gaan worden. Quorn is eigendom van het Filipijnse bedrijf Monde Nissin.

Lees ook: Mycoproteïne voor vleesvervangers in opkomst

Snel delen

Carolien Kloosterman
Carolien Kloosterman

Voormalig redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Copyrights reserved

Terms and conditions Privacy Cookies

Beheer
WP Admin