Skip to content

Twee partijen stappen in bij Tony’s Chocolonely

Updated on:
Bedrijven
Nieuws
Foto: ANP

Foto: ANP

De Belgische bierfamilie De Spoelberch en de oprichters van smoothiemerk Innocent worden voor een derde eigenaar van chocoladebedrijf Tony’s Chocolonely. Tony‘s-topman Henk Jan Beltman bevestigt dat na berichtgeving door de Belgische zakenkrant De Tijd.

Onlangs waren er al berichten dat de familie De Spoelberch, een belangrijke aandeelhouder van bierreus AB InBev, in vergaande onderhandelingen was over een deelneming via investeringsmaatschappij Verlinvest. De familie trekt uiteindelijk samen op met JamJar, het investeringsfonds van de oprichters van Innocent. Volgens De Tijd pompen ze samen € 36 miljoen in de Nederlandse onderneming. Beltman doet zelf geen uitspraken over de financiële details.

Geldschieters nodig

Tony’s was al enige tijd op zoek naar extra partners. Onder meer voor de eerder aangekondigde chocoladefabriek in Pakhuis De Vrede in Zaandam waren extra geldschieters nodig. Met de bouw zijn forse investeringen gemoeid. De internationale chocoladefabrikant Barry Callebaut wordt ingeschakeld om te helpen bij de productie. Tony’s wil ook een achtbaan in de fabriek laten bouwen, om bezoekers te trekken. Er wordt nog gezocht naar een vastgoedpartner die het pand kan overnemen. Dan kan Tony’s het vastgoed van zijn balans halen en in plaats daarvan huur betalen.

Snel delen

Afbeelding
ANP

Algemeen Nederlands Persbureau

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin