Vegan moet geen lab-food worden

25-08 | |
Engwerda
Jan Engwerda Redacteur
Het risico bestaat dat de technologische insteek van de voedselproductie als een boemerang terugslaat op de vegan-sector. - Foto: Canva/Alexander Traksel
Het risico bestaat dat de technologische insteek van de voedselproductie als een boemerang terugslaat op de vegan-sector. - Foto: Canva/Alexander Traksel
De voedingswaarde van bewerkte plantaardige vlees- en zuivelvervangers laat te wensen over, blijkt uit onderzoek dat is gepubliceerd in Nutrients. Een ander onderzoek in Zweden toont aan dat consumenten niet veel vertrouwen hebben in vleesvervangers. De uitkomsten van beide onderzoeken verbazen niet. Vegan voedsel dreigt een laboratoriumuitstraling te krijgen. Nog even en het staat bekend als lab-food, techno-voedsel of knutsel-eten. Vegan heeft nu nog een natuurlijk en gezond imago. Maar al


Word abonnee en lees verder

Met een abonnement heeft u onbeperkt toegang tot alle premium artikelen.
Al abonnee? Log hier in.

Neem een abonnement



Beheer