Skip to content

Verdachte zaadpakketjes uit China duiken op in VS

De verdachte pakketjes met zaad uit China zijn in 27 Amerikaanse staten opgedoken. - Foto: EPA

De verdachte pakketjes met zaad uit China zijn in 27 Amerikaanse staten opgedoken. - Foto: EPA

De Amerikaanse plantenziektenkundige dienst onderzoekt geheimzinnige levering van pakketjes zaad vanuit China in zeker 27 staten in de Verenigde Staten.

Het Amerikaanse ministerie van landbouw (USDA) spreekt over “verdachte en niet bestelde zaadpakketjes die uit China lijken te komen”.

Ontvangers van de pakketjes wordt aangeraden de zakjes zaad niet te openen en contact op te nemen met de diensten van het ministerie. Het ministerie waarschuwt de ontvangers het zaad niet uit te zaaien of de pakketjes zelfs te openen.

Lees verder onder de tweet

Niet duidelijk welk zaad in pakketjes zit

Het is nog niet duidelijk om wat voor zaad het gaat. Uit foto’s van verschillende pakketjes blijkt dat in de pakketjes verschillende soorten zaad zat en dat in sommige gevallen op de postpakketjes werd vermeld dat het ging om sieraden.

Het ministerie zegt dat het lijkt op de verspreiding van producten met het doel valse consumenten-beoordelingen te krijgen op internet, waardoor de verkoop wordt gestimuleerd. De postpakketjes worden ingezameld en onderzocht.

Het is in de VS verboden zaden in te voeren van planten die niet inheems zijn en die een plaag kunnen zijn voor inheemse gewassen.

Snel delen

Afbeelding
Jan Braakman

Redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin