Doorgaan naar artikel

Verkoop kaasbedrijven levert Glanbia € 179 miljoen op

Glanbia is ook bezig met een reorganisatie van de afspraken over de Amerikaanse kaasactiviteiten met joint-venture partner MWC‐Southwest Holdings. - Foto: Glanbia

Glanbia is ook bezig met een reorganisatie van de afspraken over de Amerikaanse kaasactiviteiten met joint-venture partner MWC‐Southwest Holdings. - Foto: Glanbia

Het Ierse voedingsmiddelenconcern Glanbia heeft in het afgelopen jaar de verkoop van zijn Britse en andere Europese kaasactiviteiten afgerond.

Die verkoop heeft het bedrijf € 178,9 miljoen opgeleverd. Bij deze divisie had Glanbia de afgelopen maanden ook last van een flinke daling van de kaasprijzen.

Glanbia focust op betere merken en ingrediënten

Over de hele linie zag Glanbia de omzet met ruim 10% dalen naar iets meer dan € 2,77 miljard. De brutowinst kwam met € 198,6 miljoen wel 6,1% hoger uit. CEO Siobhán Talbot, die aankondigde eind 2023 na tien jaar met pensioen te gaan, tekent daarbij aan dat de resultaten beter zijn dan wat werd verwacht. Zij meldt daarbij een sterke vraag naar de betere voedingsmerken en de ingrediënten, activiteiten waar het Ierse concern zich tegenwoordig op concentreert. Toch liepen de volumes bij prestatie- en sportvoeding met 7,5% en bij ingrediënten met 2,4% terug.

Omzet MWC-Southwest telt volgend jaar niet meer mee

Glanbia is verder bezig met een reorganisatie van de afspraken over de Amerikaanse kaasactiviteiten met joint-venture partner MWC‐Southwest Holdings. Die worden tot nu toe volledig meegeteld in de omzet, maar dat zal vanaf het nieuwe jaar gebeuren op commissiebasis. Dat betekent dat de gerapporteerde omzet met rond de € 2 miljard per jaar lager zal uitkomen.

Lees meer over

Snel delen

Afbeelding
Ruud Peijs

Freelance redacteur

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin