Doorgaan naar artikel

Agrarische coöperatie Vitelia verkoopt aandelen Summa Groep

Vitelia heeft haar aandelen in financieel adviesbureau Summa Groep.

Foto: Logo Vitelia

Foto: Logo Vitelia

Agrarische coöperatie Vitelia heeft haar aandelen in financieel adviesbureau Summa Groep overgedragen aan financieel adviseur Söderberg & Partners.

De Limburgse coöperatie investeerde de afgelopen decennia in Summa Groep, dat is gegroeid tot een van de grootste onafhankelijke financiële dienstverleners in Zuidoost-Nederland. Directeur Stefan Kuijpers van Vitelia geeft aan dat de coöperatie zich meer op zichzelf gaat richten: ”Vitelia zal zich primair focussen op het ledenbelang en de activiteiten die daaraan een bijdrage leveren.”

Summa Groep

Summa Groep telt 165 medewerkers en heeft een omzet van € 16,5 miljoen (2020). Summa gaat verder met de van oorsprong Zweedse branchegenoot. Die telt internationaal 3.000 medewerkers en zet € 468 miljoen om in 2020. In de nieuwe samenwerking kan Summa haar identiteit behouden en verder groeien, schetst directeur Chantal Haagmans-van Haaften. “Wij gaan bouwen aan een lange-termijnrelatie, passend bij de autonome strategie van de gezamenlijke groep. Net als Söderberg & Partners geloven wij in de waarde van anders denken. Samen kunnen we de gedeelde strategische visie versneld uitrollen.”

Het partnership en de overname van de aandelen is onder voorbehoud van goedkeuring door de AFM en wordt naar verwachting begin 2022 geëffectueerd.

Snel delen

Petra Vos
Petra Vos

Redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin