Skip to content

Vlaanderen start campagne halfhalf om plantaardig te stimuleren

Belgen krijgen de aankomende weken een nieuwe campagne voorgeschoteld: halfhalf.

Campagne Halfhalf

Illustratie: gezondleven.be

Het Belgische voedingscentrum Gezond Leven lanceert de nieuwe campagne halfhalf om de consumptie van plantaardige eiwitten te stimuleren. De campagne is onderdeel van Green Deal Eiwitshift.

Belgen krijgen de aankomende weken een nieuwe campagne voorgeschoteld: halfhalf. Met de campagne hoopt Gezond Leven dat consumenten de helft van de week plantaardig eten en de andere helft zoals normaal. Het Belgische voedingsinstituut biedt informatie aan op een nieuwe website, in de Zeker Gezond-app en de campagne wordt ondersteund door influencers.

Green Deal Eiwitshift

De campagne is onderdeel van de Green Deal Eiwitshift. Die streeft naar een betere verhouding tussen dierlijke en plantaardige eiwitten in het consumptiepatroon. In 2030 moet de verhouding verschoven zijn naar 60% plantaardig en 40% dierlijk. De Green Deal Eiwitshift is de invulling van de Vlaamse eiwitstrategie.

Nederland geen campagne

Nederland heeft geen eiwitstrategie vanuit de overheid. Het Voedingscentrum zet wel in op meer plantaardig, maar nog niet in een dergelijke campagne. Op dit moment loopt in Nederland de campagne: Welke eetvraag heb jij?

Snel delen

Alieke Hilhorst
Alieke Hilhorst

Redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin