Doorgaan naar artikel

Vreugdenhil sluit zich aan bij programma Fascinating

Vreugdenhil Dairy Foods sluit zich aan bij het programma Fascinating. Binnen het programma gaat het zuivelbedrijf samen met de partners de mogelijkheden voor plantaardige producten verkennen. Naast zuivel, met name melkpoeders, produceert het bedrijf ruim tien jaar plantaardige producten. Vorig jaar besloot het meer focus op plantaardige productie te leggen. Fascinating werkt aan het verduurzamen van voedsel(productie), met aandacht voor duurzame eiwitten.

Geüpdatet op:
Business
Nieuws
Foto: Fascinating/Marjan Toren premium

Foto: Fascinating/Marjan Toren

Vreugdenhil Dairy Foods sluit zich aan bij het programma Fascinating. Binnen het programma gaat het zuivelbedrijf samen met de partners de mogelijkheden voor plantaardige producten verkennen. Naast zuivel, met name melkpoeders, produceert het bedrijf al ruim tien jaar plantaardige producten. Vorig jaar besloot het meer focus op plantaardige productie te leggen. Fascinating werkt aan het verduurzamen van voedsel(productie), met aandacht voor duurzame eiwitten.

Volgens COO Erik Petter van Vreugdenhil sluit het programma Fascinating goed aan bij de nieuwe strategische pijler. “Naast melkpoeders zien we dat er een groeiende markt is voor plant-based producten en we kijken ernaar uit die samen verder te verkennen.” De focus op plant-based leidde tot de aankoop van een nieuwe productielocatie. Daar kan Vreugdenhil het assortiment in plantaardige producten in zowel variëteit als volume vergroten.

Fascinating opgericht door coöperaties

Fascinating werd opgericht door coöperaties Agrifirm, Avebe, Cosun en FrieslandCampina. Daarvoor werkten de coöperaties samen met Provincie Groningen, Universitair Medisch Centrum Groningen, LTO-Noord en het Institute for Sustainable Process Technology (ISPT). Meerdere partijen zijn inmiddels aangesloten, waaronder Rabobank.

Doel

Doel van het programma is voedselketens te verduurzamen en de verschillende schakels in de keten daarvoor te verbinden. Daarmee moeten uiteindelijk marktgericht nieuwe hoogwaardige producten gemaakt worden. Het aandachtsgebied binnen het programma is breed: van gezonde voeding tot duurzame productie van hoogwaardige gewassen en van benutting van reststromen tot een duurzame mestketen. De rode draad in alle activiteiten is echter de eiwittransitie en eiwitrijke teelten.

Snel delen

Carolien Kloosterman
Carolien Kloosterman

Voormalig redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin