Doorgaan naar artikel

Wakker Dier: nog niet alle supers over op Beter Leven-kip

Wakker Dier heeft uitgezocht of de Nederlandse retail al voldoet aan de afspraak vóór 2024 volledig over te schakelen op duurzame verse kip.

Geüpdatet op:
Nieuws
Sustainable food
Beter Leven-kip

Nederlandse supermarktketens hebben toegezegd dat alle verse kip vanaf 2024 voorzien is van minimaal één ster van het Beter Leven-keurmerk. Foto: Canva/sergeyryzhov

Wakker Dier heeft uitgezocht of de Nederlandse retail al voldoet aan de afspraak vóór 2024 volledig over te schakelen op duurzame verse kip.

Nog niet alle supermarktketens zijn er klaar voor, constateert de dierenwelzijnsorganisatie. “Wij houden ze in de gaten.” De Nederlandse supermarktketens hebben toegezegd dat alle verse kip vanaf 2024 voorzien is van minimaal één ster van het Beter Leven-keurmerk. Volgens Wakker Dier, dat zich er hard voor gemaakt heeft dat retailers switchen naar Beter Leven-kip, is echter nog veel pluimveevlees zonder het keurmerk te koop bij supermarkten van Vomar, Boni, Nettorama en Aldi. “Deze supermarkten hebben nog een maand om hun zaken op orde te krijgen”, zegt Anne Hilhorst van Wakker Dier.

Aldi: contracten inmiddels afgerond

Wakker Dier controleerde de folders en het assortiment van zestien grote supermarkten en schreef de supers waar kip zonder het Beter Leven-keurmerk werd aangetroffen aan. Wakker Dier stelt dat Aldi heeft laten weten dat de contracten inmiddels rond zijn en dat de overstap uiterlijk in week zes van 2024 afgerond is.

Alle Nederlandse supermarkten zegden ruim twee jaar geleden toe alle verse kip in hun assortiment uiterlijk eind 2023 te voorzien van een Beter Leven-keurmerk met ten minste één ster. Dat is een onafhankelijk keurmerk van de Dierenbescherming, dat drie sterren kan hebben. Kippen die zijn verwerkt in producten met één ster krijgen meer ruimte en daglicht in de stal. Ook kunnen de dieren in een overdekte uitloop naar buiten.

Snel delen

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin