Skip to content

Zuivelnoteringen ZuivelNL flink in de lift

De zuivelnoteringen van ZuivelNL zijn flink verhoogd in prijs.

Zuivelnoteringen ZuivelNL

Foto: Canva

De zuivelnoteringen van ZuivelNL zijn flink verhoogd in prijs.

Verse boter stijgt met € 12 tot € 500 per 100 kilo. Vanaf de laatste week van augustus is het product € 68 per 100 kilo in prijs gestegen. In vergelijking met 2022 blijft de prijs nog € 140 achter. Een jaar eerder, toen de boterprijzen echt wekelijks met tientallen euro’s steeg werd in dezelfde week € 522 per 100 kilo voor verse boter betaald.

In september meldde ZuivelNL al dat de verkoop van room goed is en dat dat ten koste ging van de productie van verse boter.

Poederprijzen maken ook flinke stappen omhoog. Stevige concurrentie uit Oceanië en een tegenvallende vraag naar poeders zorgden eerder voor flinke prijsdruk. Inmiddels draait die situatie en is poeder aantrekkelijker om te produceren door een kleiner uitvallende melkaanvoer en een aantrekkende prijs van mageremelkconcentraat. De vraag trekt aan, die van mageremelkpoeder voor veevoer is zelfs nog wat beter dan voor humane consumptie. Hierdoor liggen de prijzen met respectievelijk € 256 en € 260 per 100 kilo dicht bij elkaar.

Weipoeder stijgt fors en komt uit op € 85 per 100 kilo. Vollemelkpoeder komt uit op € 357 na een verhoging van € 12. Deze prijs is de laatste weken nagenoeg gelijk aan de stijgende prijs in 2021.

Snel delen

Afbeelding
Marc Dijkerman

Redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin