Skip to content

10 populaire duurzame food influencers

Influencermarketing kan haast niet meer ontbreken bij de promotie van foodproducten. Dit zijn 10 populaire food influencers.

Updated on:
Achtergrond
Sustainable food
De populairste food influencers op gebied van duurzaamheid en/of eiwittransitie

Van vega(n) recepten tot tips over duurzamer eten en leven: dit zijn 10 populaire food infuencers. - Foto: Canva/SHVETS production van Pexels

Influencermarketing is een effectieve manier om voedingsproducten te promoten, met name bij een jongere doelgroep. Dit zijn 10 populaire food influencers van dit moment.

Het goede vriend-gevoel zorgt ervoor dat influencermarketing een effectieve manier van promotie is. Volgens reclamebureaus gaat deze vorm van marketing nog veel groter worden. Hier lees je de voordelen en aandachtspunten bij influencermarketing. Uit een studie bleek dat marketing van duurzame producten met name zin heeft als dit aansluit bij de boodschap die de influencer uitdraagt. De onderstaande influencers doen allemaal iets met duurzaamheid en/of de eiwittransitie.

@lisagoesvegan

Lisa vindt veganisme een verrijking. Het leek haar eerst moeilijk en een gedoe, maar wat haar betreft wordt het met de tijd steeds gemakkelijker. Ze deelt gezonde, volledig plantaardige recepten en tips voor een plantaardig en duurzaam leven.

@dehippevegetarier

Isabel Boerdam van de Hippe Vegetariër deelt alles over een vegetarisch leven. Van recepten, tot vega restaurants en kooktips. Ook schreef ze het boek Vegabijbel.

@picturethatfood

Didi van Haren is bekend vanwege haar donkere, mysterieuze foodplaatjes. Naar eigen zeggen is ze verslaafd aan boerenmarkten en seizoensgebonden, biologisch voedsel. Voor duurzame foodfotografie moet je dus bij haar zijn.

@sannevanlierop

Food-influencer Sanne van Lierop deelt inspiratie voor gerechten met als focus gluten- en lactosevrij en zoveel mogelijk vega(n). Eerder vertelde ze in een interview dat er steeds meer belangstelling komt voor plantaardig. Niet alleen vanuit haar volgens, maar ook vanuit bedrijven. Hier speelt ze dan ook regelmatig op in.

@livingthegreenlife

Ook Sanne van Living the Green Life promoot graag plantaardig eten. Ze gelooft dat we met vegan voeding goed voor onszelf en de wereld kunnen zorgen. Daarnaast schreef ze twee boeken: Easy vegan en Easy vegan 2.

@lobkefaasen

Lobke Faasen is diëtist en een expert op het gebied van plantaardig eten. De wil met gezonde en duurzame voeding de planeet een beetje beter maken. Dit doet ze door zowel groene recepten, als feitjes over plantaardig eten te delen.

@veggiereporter

Miriam Groot heeft een fleurig foodaccount met vegan foodfoto’s en recepten. Ze laat zien dan ondanks het ondanks haar handicap (ze heeft maar één hand), het wel mogelijk is om uit te blinken in de keuken.

@deveganmoeder

In het leven van het moeder is er niet altijd tijd om uitgebreid in de keuken te staan. Mirjanne van de Vegan Moeder laat zien hoe zij als moeder gezonde, plantaardige en makkelijke recepten maakt en mealprept. Ook geeft ze hier en daar duurzame tips.

@duurzamekeuzes

Ook Mascha van Duurzame Keuzes laat zien dat het mogelijk is om duurzaam te leven met een gezin. Heel haar account staat in het teken van duurzame tips, duurzame voeding en vegetarische recepten. Daarnaast is ze ook te beluisteren bij de podcast Groene Mafkezen.

@foxilicious.nl

Nienke van Foxilicious probeert bewuster leven zo laagdrempelig mogelijk te presenteren. Stappen richting duurzaamheid hoeven volgens haar niet groots en meeslepend te zijn. Zo deelt ze op haar account vega(n) recepten, maar ook tips voor een duurzamere garderobe.

Snel delen

Afbeelding
Lauressa van Roekel

Freelance redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin