Skip to content

Boeren & Buren lanceert campagne ‘februari zonder supermarkt’

Het korteketennetwerk Boeren & Buren roept consumenten op geen gebruik te maken van supermarkten.

Boeren & Buren wil meer aandacht voor lokaal voedsel en start daarom de campagne: 'Februari zonder supermarkt'. - Foto: Boeren & Buren premium

Boeren & Buren wil meer aandacht voor lokaal voedsel en start daarom de campagne: 'Februari zonder supermarkt'. - Foto: Boeren & Buren

Het korteketennetwerk Boeren & Buren roept consumenten op om in februari geen gebruik te maken van supermarkten, maar te kiezen voor lokale boerderijwinkels.

Boeren & Buren start daarom een campagne om consumenten aan te moedigen om in februari boodschappen te doen bij onafhankelijke winkels, buurtkruideniers en lokale producenten. In februari 2021 bestelden meer dan 3.000 klanten minstens drie keer iets bij het korteketennetwerk, een stuk meer dan de voorgaande maanden. Dat hoopt Boeren & Buren dit jaar te overtreffen.

Wannes De Jonghe, woordvoerder van Boeren & Buren: “In tegenstelling tot fairtrade of bioproducten, die ondertussen wel hun weg hebben gevonden naar het reguliere circuit, bestaan er geen gekende geloofwaardige garantiemechanismen voor claims rond lokale voeding of een ‘eerlijke’ prijs voor de boer. Iets claimen dat je niet kan bewijzen, het is een oude marketingtruc: “Probably the best … in the world!” Die zekerheid van origine is er wel wanneer de consument direct bij de boer koopt, volgens Boeren & Buren.

Buurderijen

Het idee van februari zonder supermarkt is over komen waaien uit Zwitserland waar al in 2015 dezelfde oproep werd gedaan door En Vert et Contre Tout (In het groen en tegen alles). In 2019 werd dezelfde campagne ook in België gevoerd. Boeren & Buren is een korte keten intatief waarbij klanten kunnen producten kunnen kopen bij hun lokale boer, de Buurderij. Iedere ‘buur’ kan zich inschrijven om daarna te kunnen bestellen. Het concept breidde zich in 2016 uit naar Nederland. Op dit moment zijn er 29 Buurderijen in Nederland.

Snel delen

Alieke Hilhorst
Alieke Hilhorst

Redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin