Foto: Canva
Kaashandelsbedrijf Vandersterre en plantaardig kaasbedrijf Max & Bien gaan samenwerken.
De twee bedrijven gaan samenwerken op het gebied van innovatie, marketing, ketenoplossingen en internationale markten. Daarmee moet de productie en de verkoop van de Max & Bien-producten worden gestimuleerd en wordt het plantaardig kaasmerk breder in de markt gezet, zowel in Nederland als daarbuiten.
Vandersterre is een grote speler in de kaaswereld die kaas produceert, rijpt, verpakt en verkoopt. De kaasproducten worden in meer dan 80 landen wereldwijd verkocht. In Bodegraven heeft het bedrijf een distributiecentrum, in Grootebroek staat een verpakkingsbedrijf en in Meerkerk bevindt zich een opslag waar Vandersterre verschillende soorten kazen rijpt en veredelt. Met de samenwerking wil het bedrijf een nieuwe invulling geven aan de groeiende vraag in de zuivelcategorie.
Oude kaastechnieken
Max & Bien maakt plantaardige kaas die gebaseerd is op Gouda-kaaswielen. Het bedrijf past oude kaastechnieken toe op noten, haver, rijst en tarwe. Het assortiment bestaat momenteel uit drie kruidenvarianten: Kruiden & Knoflook, Komijn en Truffel en een naturel variant Zacht & Ziltig.
“Samen gaan wij grote delen van de markt bedienen en zo plantaardige speciaalkazen het podium geven die ze verdienen”, zo zegt Max & Bien over de samenwerking. Volgens de vegan kaasmaker gaan de twee bedrijven in de samenwerking ‘binnenkort mooie stappen maken’.