Skip to content

RFC voert efficiëntieslag door bij Alaska Milk

Consdensproductie bij FrieslandCampina in Leeuwarden. De mensen die moeten afvloeien bij Alaska Milk werken volgens RFC in de productie van condens, melkpoeder en in de technische dienst. Foto: Mark Pasveer premium

Consdensproductie bij FrieslandCampina in Leeuwarden. De mensen die moeten afvloeien bij Alaska Milk werken volgens RFC in de productie van condens, melkpoeder en in de technische dienst. Foto: Mark Pasveer

Alaska Milk Corporation, dochterbedrijf van FrieslandCampina, gaat bij een reorganisatie volgens lokale Filipijnse media 200 werknemers ontslaan, volgens FrieslandCampina gaat het om veertig banen.

De ontslagen zullen plaatsvinden bij de fabriek in San Pedro, ten zuiden van Manilla op het eiland Luzon. Met de reorganisatie wordt gevolg gegeven aan een opdracht van het moederbedrijf om ‘alle activiteiten wereldwijd te optimaliseren’, zo citeren diverse media een woordvoerder van Alaska Milk.

Bedrijf efficiënter en concurrerender maken

Volgens een woordvoerder van FrieslandCampina in Nederland is de reorganisatie bedoeld om het bedrijf efficiënter en concurrerender te maken. Dit moet ook leiden tot een blijvende versterking van het bedrijf. De reorganisatie is op 15 mei aangekondigd, de nieuwe structuur moet op 1 juli 2021 ingaan. De mensen die moeten afvloeien, werken volgens FrieslandCampina in de productie van condens, melkpoeder en in de technische dienst. Alaska Milk heeft ruim 1.000 mensen in vaste dienst, bij de fabriek in San Pedro werken ongeveer 700 mensen.

Alaska Milk Corporation behoort tot een van de goed renderende dochterbedrijven van FrieslandCampina en werd in 2012 ingelijfd.

Snel delen

Afbeelding
Klaas van der Horst

Voormalig redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin