Skip to content

Syngenta komt met thee van Braziliaanse koffiebonen

Updated on:
Nieuws
Sustainable food
Koffietelers kunnen de rekening bij Syngenta voldoen door koffiebonen te leveren. Onder de merknaam Nucoffee wordt die op de markt gebracht. - Foto's: Martin Smits premium

Koffietelers kunnen de rekening bij Syngenta voldoen door koffiebonen te leveren. Onder de merknaam Nucoffee wordt die op de markt gebracht. - Foto's: Martin Smits

Syngenta brengt een theesoort op de markt die is gemaakt van de bessen waar koffiebonen in groeien.

Het agroconcern rekent in Brazilië zo’n 4.000 koffietelers tot zijn klantenkring. Al zo’n 25 jaar werkt het ook met de telers samen om de koffie op de markt te brengen. Waar het op neerkomt is dat de telers de rekening bij Syngenta kunnen voldoen door koffiebonen te leveren. Onder de merknaam Nucoffee wordt die op de markt gebracht. En dat is een serieuze business geworden. Afgelopen april was het nog groot vertegenwoordigd op de Specialty Coffee Expo 22 in Boston (Verenigde Staten).

Cascara-thee

Op Agrishow in Ribeirão Preto (Brazilië), die van 25 tot 29 april werd gehouden, presenteerde het Cascara-thee. Die wordt gemaakt van de schil van de bessen waar de koffiebonen in groeien. Het kan zowel koud als warm worden gedronken en heeft wat van de smaak van hibiscus-thee. Cascara-thee is in Zuid-Amerika al enkele jaren als niche-product op de markt. In Jemen en Ethiopië is het naar verluidt al veel langer bekend. Voor Syngenta is Cascara nu nog een proef en zal naar verwachting dit jaar in Brazilië op de markt worden gebracht.

Cascara-thee wordt gemaakt van de bessen waar koffiebonen in groeien.
Cascara-thee wordt gemaakt van de bessen waar koffiebonen in groeien.

Snel delen

Afbeelding
martin smits

Freelance redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin