Skip to content

AB Texel neemt Ecotrans Logistics over van Nijhof-Wassink

Updated on:
Business
Nieuws
Foto: Koos Groenewold

Foto: Koos Groenewold

AB Texel Group neemt Ecotrans Logistics in Vaassen over van Nijhof-Wassink. Daarmee versterkt AB Texel zijn positie in de distributie van zakgoedvervoer van veevoer, premixen en kunstmestproducten.

Ecotrans Logistics was sinds 2020 in handen van Nijhof-Wassink. Na die overname zijn de activiteiten op het gebied van bulktransport meteen geïntegreerd in Nijhof-Wassink, een internationaal opererend transportbedrijf met 1.300 medewerkers. De afdeling zakgoedtransport bleek na die operatie te klein om effectief zelfstandig op de markt voor zakgoedtransport overeind te blijven, licht Jeroen Franck, general manager feed logistics bij Nijhof-Wassink, toe.

Werden destijds nog 200 medewerkers en 110 vrachtwagencombinaties overgenomen, nu gaan 55 medewerkers mee over, evenals 41 trucks en 50 trailers. De overname gaat in per 1 oktober en is inclusief het kantoorpand in Vaassen.

AB Texel Group

AB Texel Group valt onder AB Transport Group, eigendom van A-ware Food Group. Het bedrijf is actief in verschillende Europese landen. In augustus nam het het Britse Aitken & Merry Contractors over en in mei het Nederlandse Eelco de Vries Transport.

Snel delen

Afbeelding
Johan Oppewal

chef-redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin