Doorgaan naar artikel

Agrifirm en De Nieuwe Melkboer gaan samenwerken

Agrifirm gaat samenwerken met De Nieuwe Melkboer, dat sojadrinks maakt van Nederlandse sojabonen.

Geüpdatet op:
Nieuws
Eiwittransitie
Tom Grobben van De Nieuwe Melkboer. - Foto: Hans Prinsen premium

Tom Grobben van De Nieuwe Melkboer. - Foto: Hans Prinsen

Agrifirm gaat samenwerken met De Nieuwe Melkboer, dat sojadrinks maakt van Nederlandse sojabonen.

De voer- en akkerbouwcoöperatie ziet kansen voor telers met de groeiende markt van plantaardige zuivel en de bereidheid van de consument om meer te betalen voor lokale concepten. In de samenwerking zullen Agrifirm en De Nieuwe Melkboer kennis over de teelt van soja in Nederland verder ontwikkelen. “Met een verbeterd teeltproces kan het gewas uiteindelijk meer opleveren. Zo krijgen op termijn meer telers en coöperatieleden de mogelijkheid om zich aan te sluiten bij dit lokale A-merk”, aldus Agrifirm. Het concept wordt volgend jaar verder uitgerold.

Nieuw sojaras

Agrifirm gaat De Nieuwe Melkboer ondersteunen in het ontwikkelen van een sojaras dat goed gedijt in het Nederlandse klimaat en geschikt is voor verwerking in consumentenproducten. De partners zoeken naar zowel een zo hoog mogelijk economisch als ecologische rendement, waarbij rekening wordt gehouden met CO2-emissies en biodiversiteit. Ook andere lokale eiwitgewassen, zoals haver en veldbonen die kunnen worden verwerkt in plantaardige zuivel, worden onderzocht.

Volgens Tom Grobben van De Nieuwe Melkboer is de samenwerking met Agrifirm een belangrijke stap in de opschaling, om zo meer boeren als consumenten te laten profiteren van plantaardige zuivel.

Lees ook: Melkveehouders richten pijlen ook op sojadrink

Snel delen

Carolien Kloosterman
Carolien Kloosterman

Voormalig redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Copyrights reserved

Terms and conditions Privacy Cookies

Beheer
WP Admin