Skip to content

Aldi rolt plantaardig huismerk My Vay uit naar Nederland

Supermarkt Aldi rolt een nieuw huismerk uit voor vlees- en zuivelvervangers, My Vay.

Updated on:
Nieuws
Retail
Aldi my vay

Foto: ANP

Supermarkt Aldi rolt een nieuw huismerk uit voor vlees- en zuivelvervangers, My Vay. Het merk werd eerder al in Duitsland geïntroduceerd.

De supermarkt komt eerst met verschillende zuivelvervangers onder het merk, maar wil dat geleidelijk uitbreiden met kaas- en vleesvervangers. Het assortiment omvat nu haver-, amandel- en sojadrinks en alternatieven voor yoghurt op basis van soja of kokos. Gideon van Brussel, Managing Director Category Management bij Aldi: “Ook bij Aldi zien we dat klanten op zoek zijn naar plantaardige alternatieven voor vlees en zuivel. Met de lancering van My Vay maken we deze producten heel duidelijk herkenbaar.”

Rebranding

In januari lanceerde Aldi het nieuwe plantaardige huismerk al in Duitsland. Daar vallen ook vlees- en visvervangers al onder het merk. My Vay is te koop bij zowel Aldi Nord als Aldi Süd.

Aldi had al plantaardige zuivel- en vleesalternatieven in het assortiment. De zuivel viel onder de zuivellijn Milsani met de naam Milsa+. Het assortiment dat nu onder het merk My Vay valt, is hetzelfde als Milsa+. De vleesvervangers van Aldi liggen nu nog onder de naam Meat Free Days in de schappen.

Week Zonder Vlees

Aldi kondigt hun nieuwe productlijn niet op een willekeurig moment aan. Van 4 tot 10 maart loopt de Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel. Een week waarin alle supermarkten nieuwe producten en acties lanceren rondom hun vega(n) assortiment. Het doel van de week is consumenten uitdagen om een week lang geen of minder vlees te eten.

Snel delen

Alieke Hilhorst
Alieke Hilhorst

Redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin