Doorgaan naar artikel

Bakkerijgroep La Lorraine verdubbelt capaciteit België

Geüpdatet op:
Business
Nieuws
La Lorraine

Foto: Canva

De Belgische bakkerijgroep La Lorraine investeert de komende jaren € 200 miljoen in haar fabriek in Erpe-Mere. Daarmee verdubbelt La Lorraine de capaciteit ruim en stijgt het aantal personeelsleden van 450 naar 800.

La Lorraine Bakery Group heeft bakkerijen voor voorgebakken broodproducten in 9 landen en telt in totaal meer dan 4.800 medewerkers. Het bedrijf heeft deze week een eerste nieuwe productiehal in zijn hoofdvestiging in België in gebruik genomen. Die hal bestaat uit 4 lijnen van elk zo’n 150 meter, waar bakkerijproducten zoals baguettes en donuts op grote schaal worden geproduceerd.

Innovatieve technologie

Na verschillende decennia van investeringen in internationale uitbreiding, investeert La Lorraine Bakery Group opnieuw in de locatie in Erpe-Mere, de Belgische bakermat van de ‘bake-off’ technologie van La Lorraine Bakery Group. “De bestaande faciliteiten bleken zowel in omvang als technologische capaciteit onvoldoende om concurrentiekrachtig te blijven en verdere groei te realiseren”, zegt CEO Vanherpe. “Om bakkerijproducten van artisanale kwaliteit te blijven aanbieden in zowel België als de omliggende landen, moeten we de meest innovatieve technologie in huis halen. De locatie, die intussen meer dan 30 jaar oud is, wordt sterk uitgebreid en volledig vernieuwd”

Snel delen

Image
Ruud Peijs

Freelance redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin