Skip to content

Belgische zuivelverwerker Solarec sluit aan bij GDT

Europese zuivelverwerker Solarec gaat zuivelproducten aanbieden via zuivelhandelsplatform Global Dairy Trade (GDT).

Zuivelverwerker Solarec, dat gevestigd is in de Belgische Ardennen, vindt toetreding tot Global Dairy Trade een toegevoegde waarde. - Foto: Peter Roek

Zuivelverwerker Solarec, dat gevestigd is in de Belgische Ardennen, vindt toetreding tot Global Dairy Trade een toegevoegde waarde. - Foto: Peter Roek

Europese zuivelverwerker Solarec gaat zuivelproducten, zoals boter, mageremelkpoeder, vollemelkpoeder en mozzarella aanbieden via zuivelhandelsplatform Global Dairy Trade (GDT).

Solarec, dat gevestigd is in de Belgische Ardennen, vindt toetreding tot het handelsplatform een toegevoegde waarde. De coöperatie kan hiermee geloofwaardige referentieprijzen voor de producten krijgen. Ook de toegang tot wereldwijde kopers ziet het bedrijf als een groot pluspunt. GDT wilde zelf meer toegang krijgen tot de Europese markt. Sinds vorig jaar is het in eigendom van EEX, NZX en het Nieuw-Zeelandse zuivelbedrijf Fonterra.

Solarec actief in B2B-business

Solarec verwerkt jaarlijks 1,5 miljard kilo melk en is eigendom van vijf coöperaties. De coöperatie is voornamelijk actief in de B2B-bussiness. De grootste eigenaar is Laiterie de Ardennes, met 90% van de aandelen. Recent is Solarec begonnen met de productie van mozzarella. Daarmee wordt het jaarlijkse potentieel op 32.000 ton ingeschat.

Lees meer over de prijzen op de laatste GDT-zuivelveiling

Snel delen

Afbeelding
Marc Dijkerman

Redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin