Bloomberg: FrieslandCampina zet verkoop Friso-merk in ijskast

10-06 | |
Foto: Mark Pasveer
Foto: Mark Pasveer

FrieslandCampina zou de plannen om het kindervoedingsmerk Friso te verkopen op halt hebben gezet na gebrek van interesse, dat meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.

Begin dit jaar meldde het persbureau dat het zuivelconcern het merk in de etalage zou hebben gezet, het bedrijf wilde daar zelf niet op reageren. De biedingen die het bedrijf ontving bleven te ver van de vraagprijs van $ 2 miljard zeggen bronnen nu. Wel zeggen de ingewijden tegen Bloomberg dat de verkoop ieder moment weer hervat kan worden. FrieslandCampina zegt niet te reageren op geruchten.

Moeilijke markt

Vanwege de oorlog in Oekraïne is de markt in moeilijk weer geraakt en zijn investeerders terughoudender. Begin dit jaar meldde het persbureau juist dat er meerdere belangstellende kopers waren zoals Bain Capital, het Aziatische Baring Private Equity en het Chinese zuivelbedrijf Junlebao Dairy.

Reckitt Benckiser

De Britse fabrikant van consumentengoederen Reckitt Benckiser (RB) heeft ook moeite met de verkoop van de gehele babyvoedingstak. Zij ontvingen een slechts ‘kleine hoeveelheid’ biedingen, volgens kenners.

Hilhorst
Alieke Hilhorst Redacteur


Beheer