Doorgaan naar artikel

Boermarke gaat volledig plantaardig, zuiveltak naar Zuivelhoeve

Zuivelhoeve koopt de zuivelactiviteiten van Boermarke. Daarmee gaat Boermarke zich volledig richten op plantaardige producten.

Nieuws
Food
Boermarke is een van de grootste producenten van plantaardige kazen in Nederland. - Foto: Hans Prinsen

Boermarke is een van de grootste producenten van plantaardige kazen in Nederland. - Foto: Hans Prinsen

Zuivelhoeve koopt de zuivelactiviteiten van Boermarke. Daarmee gaat Boermarke zich volledig richten op de productie van plantaardige producten: plantaardige kaas, yoghurt en ijsvervangers.

Dat bevestigt Zuivelhoeve na berichtgeving in Tubantia. Het gaat om een ‘stille overname’, waardoor de bedrijven niet veel details willen geven.

Merk Boermarke alleen nog voor plantaardige producten

Het merk Boermarke blijft na de overname bestaan, maar dan als plantaardig merk. De zuivelproducten van het bedrijf zullen zonder behoud van de naam geïntegreerd worden in het assortiment van Zuivelhoeve. Het bedrijf verwacht dat door de overname een ‘gebalanceerd productassortiment’ ontstaat en denkt verder te kunnen groeien in de zorgmarkt, foodservice en retail. Door de overname gaan geen banen verloren, er komen er zelfs bij.

Zuivelhoeve is onderdeel van Roerink Food Familiy, waar ook De Dessert Meesters, IJsnerds (start-up) en Zuivelhoeve-winkels toe behoren. Eerder waren ook Heks’nkaas en Happy Goat onderdeel van de groep, maar die werden verkocht.

Boermarke grote leverancier private label-merken

Boermarke begon in 1987 met de productie van boerenroomijs van melk van eigen boerderij. In het begin verkocht het bedrijf de producten vooral aan zuivelboerderijen in Nederland. In 2015 begon het met de productie van plantaardige yoghurt en desserts.

Op zijn website schrijft Boermarke dat de productie van vegan producten in 2019 ‘grote vormen’ aannam. In hetzelfde jaar neemt het de Zuivelmakers over. In 2021 nam het bedrijf een productielijn voor plantaardige kaas in gebruik. Inmiddels is het een van de grootste producenten van plantaardige kazen in Nederland en een belangrijke leverancier van private label-merken voor Nederlandse supermarkten.

In een bericht aan relaties schrijft Boermarke: ‘De ontwikkelingen in plantaardige en vegan zuivelalternatieven gaan snel. Doordat wij onze zuivel nu onder kunnen brengen bij Zuivelhoeve, kunnen wij ons focussen op internationale groei en productontwikkeling binnen de plantaardige markt.’

Lees ook: Ontwikkelingen in plantaardige kaas gaan hard

Snel delen

Carolien Kloosterman
Carolien Kloosterman

Voormalig redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin