Doorgaan naar artikel

Boterprijs daalt verder in Duitse supermarkten

Duitse supermarkten hebben hun boterprijzen verder verlaagd of gaan dat snel doen.

Nieuws
Food
Foto: Canva

Foto: Canva

Duitse supermarkten hebben hun boterprijzen verder verlaagd of gaan dat snel doen. Dat blijkt uit publicaties in Duitse media en op websites van supermarkten.

Aldi Nord en Aldi Süd verlagen de prijs van Milsani Deutsche Markenbutter met € 0,06 naar € 1,39 per verpakking van 250 gram. Dit komt neer op een prijsverlaging van 4,1%. Weideboter van hetzelfde merk daalt met € 0,06 naar € 1,69 per stuk (-3,4%). Biologische boter van het merk Gut Bio is met ingang van 1 augustus met € 0,06 verlaagd naar € 2,59 per 250 gram (-2,3%).

Belangrijk prijsartikel

Ook zijn er supermarkten die met scherpe aanbiedingen komen, omdat boter in Duitsland gezien wordt als een belangrijk prijsartikel. Bij Penny ligt de Ierse roomboter Kerrygold nu in de actie voor € 1,79 per 250 gram. En in Edeka-filialen die tot hetzelfde moederbedrijf Edeka Groep behoren, ligt Ierse Dairygold in de aanbieding voor € 1,59 per pakje.

In de Europese Unie waren de Duitse supermarkten begin dit jaar de eerste die de boterprijzen verlaagden. Bovendien waren de prijsverlagingen ook sterker dan elders in de EU.

Snel delen

Image
John Ramaker

Chef-redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin