Skip to content

Britse vleesvervangers THIS in vak bij Albert Heijn

Vier vleesvervangers van de Britse producent THIS zijn vanaf volgende week te koop in 430 winkels van Albert Heijn in Nederland.

THIS AH

Foto: Albert Heijn, Yasmin Hargreaves

Vier vleesvervangers van de Britse producent THIS zijn vanaf volgende week te koop in 430 winkels van Albert Heijn in Nederland.

Voor het in 2019 opgerichte THIS is dat de eerste buitenlandse expansie. Het bedrijf noemt zich het snelst groeiende onafhankelijke merk in de Britse sector en verkoopt onder meer Isn’t Beef Burgers, Isn’t Chicken Pieces en Isn’t Pork Sausages. THIS mikt dit jaar op een omzet van € 23,5 miljoen, wat dan 50% meer zou zijn dan in 2022.

Partnerschap

Volgens THIS blijkt uit onderzoek dat Nederland de hoogste consumptie van plantaardige voeding per hoofd van de bevolking heeft. De gehele Europese markt voor deze producten groeide tussen 2020 en 2022 met 21%. “De Nederlandse marktleider Albert Heijn is een perfecte partner voor deze lancering, omdat AH eerder de ambitie aankondigde om klanten te helpen bij de overgang naar een plantaardig dieet.”, aldus Co-CEO Andy Shover van THIS. “Het is een enorme onderneming voor ons bedrijf geweest om een werkelijk sterk partnerschap met Albert Heijn te vormen.”

Snel delen

Afbeelding
Ruud Peijs

Freelance redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin