Doorgaan naar artikel

CBS: inhaalslag detailhandel, food constant

Geüpdatet op:
Business
Nieuws
Foto: ANP premium

Foto: ANP

De omzet van de detailhandel is in juni met 6% gegroeid. Vooral de non-food steeg hard ten opzichte van juni een jaar geleden met een groei van 8%.

De omzet van de foodsector was vrijwel gelijke met een plusje van 0,2%. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek CBS.

De online omzet was in juni 17,3% hoger dan in juni 2020. Webwinkels (als hoofdactiviteit verkoop via internet) hebben 15% meer omgezet. De online omzet van winkels waarvan de verkoop via het internet normaal gesproken een nevenactiviteit is (multi-channelers) groeide met 20%.

Lager prijzen food

De omzet van foodwinkels lag in juni 0,2% boven het niveau van juni 2020. Dat is het resultaat van een volumestijging van 1,4%, de prijzen zijn wel lager dan een jaar gelden. Supermarkten noteerden een groei van 0,1%, speciaalzaken deden het met een groei van 1,5% duidelijk beter. In de omzetcijfers blijkt het corona-effect nog steeds. De winkels in voedingsmiddelen hebben in juni dit jaar nog bijna 7% meer omgezet dan in juni 2019.

Inhaalslag door non-food

De omzet van de non-foodwinkels groeide in juni 2021 met 8%. Het volume (de voor prijsveranderingen gecorrigeerde omzet) was 5,7% hoger dan een jaar eerder. Ten opzichte van juni 2019 lag de omzet van non-foodwinkels in juni 2021 bijna 17,8% hoger. Vooral de omzetten van winkels in schoenen, lederwaren en kleding gingen hard omhoog ten opzichte van een jaar geleden en zijn bovendien duidelijk hoger dan in 2019.

Snel delen

Wim Esselink
Wim Esselink

Voormalig redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Copyrights reserved

Terms and conditions Privacy Cookies

Beheer
WP Admin