Skip to content

Adema: afzet producten gevaccineerde dieren geen probleem

De producten van pluimvee dat in het kader van een pilot wordt gevaccineerd tegen vogelgriep kunnen worden afgezet in Nederlandse supermarkten.

Nieuws
Food
afzet van producten van gevaccineerde dieren premium

Tijdens een debat in de Tweede Kamer zei landbouwminister Adema dat hij met de CEO’s van alle retailbedrijven in Nederland heeft gesproken over de afzet van producten van gevaccineerde dieren en dieren. Foto: ANP

De producten van pluimvee dat in het kader van een pilot wordt gevaccineerd tegen vogelgriep kunnen worden afgezet in Nederlandse supermarkten.

Tijdens een debat in de Tweede Kamer zei landbouwminister Piet Adema dat hij met de CEO’s van alle retailbedrijven in Nederland heeft gesproken over de afzet van producten van gevaccineerde dieren en dieren. “Zij zien ook geen belemmeringen voor de Nederlandse afzet in het kader van de pilot”, aldus Adema.

Afzet en handel in producten van gevaccineerde dieren

De minister zet zich in om handelsbelemmeringen voor gevaccineerde dieren of producten van gevaccineerde dieren, zoals eieren, te voorkomen of te minimaliseren. Recent werd in Europa ingestemd met de afzet en handel in producten van gevaccineerde dieren. “Maar we hebben natuurlijk wel altijd te maken met eisen van marktpartijen. Daarnaast hebben we ook nog de derde landen, buiten Europa. Het kan voorkomen dat zij geen producten van Nederland willen afnemen. Op al deze vlakken werken we intensief samen met marktpartijen en ook heel nadrukkelijk met andere landen om ervoor te zorgen dat dit soort knelpunten zo veel mogelijk worden weggenomen”, aldus Adema

Hij voegt eraan toe dat er ook nog wel even tijd is, omdat de pilot eerst nog succesvol moet worden afgerond voordat er grootschalig gevaccineerd zal worden tegen vogelgriep.VVD-er Thom van Campen is er nog niet gerust op. Hij wil dat de minister de Kamer blijft informeren over de wijze waarop het kabinet zich blijft inzetten voor de afzet van producten van gevaccineerde dieren.

Snel delen

Afbeelding
Mariska Vermaas

Redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin