Skip to content

Dalco past plantaardige productie aan afnemende vraag aan

Een fabriek van plantaardig producent Dalco in Oss is gesloten om de productie aan te passen aan de verminderde vraag.

Updated on:
Nieuws
Eiwittransitie
Het moederbedrijf van Dalco, Hilton Foods, spreekt van aanhoudende marktuitdagingen in de plantaardige business. - Foto: Jan Willem Schouten

Het moederbedrijf van Dalco, Hilton Foods, spreekt van aanhoudende marktuitdagingen in de plantaardige business. - Foto: Jan Willem Schouten

Een fabriek van plantaardig producent Dalco in Oss is gesloten om de productie aan te passen aan de verminderde vraag. Dat meldt het Britse moederbedrijf Hilton Foods in het jaarverslag.

Bij de aankondiging van de sluiting meldde Hilton eerder nog dat de productie werd geconcentreerd in Oosterhout, omdat in Oss geen geschikte locatie gevonden kon worden voor een grotere fabriek.

Hilton Foods spreekt nu van ‘aanhoudende marktuitdagingen in onze vegetarische/vegan business’, ofwel het in 2021 aangekochte Dalco. “We hebben stappen genomen om Dalco te consolideren in één enkele fabriek om het de juiste maat te geven voor de structurele marktverandering in deze sector. We hebben vertrouwen in de kansen die deze categorie zal presenteren voor Hilton Foods in de komende jaren”, aldus CEO Steve Murrells.

Vleesactiviteiten Hilton Foods draaien uitstekend

De vleesactiviteiten van het beursgenoteerde Britse bedrijf, dat via een vestiging in Zaandam een grote leverancier is aan Albert Heijn, draaien wel uitstekend. Met name in Noord-Amerika is het verkochte volume sterk toegenomen, terwijl in Europa sprake is van ‘een weerbarstige uitvoering’. Al met al nam het verkochte volume toe met 3.500 ton naar 517.347 ton. De omzet groeide met 3,7% naar ruim € 4,6 miljard, terwijl de aangepaste operationele winst 33% hoger uitkwam op € 110 miljoen.

Murrells is verder positief gestemd over de toekomst voor de wereldwijde vleesactiviteiten, ondanks de moeilijke omstandigheden. “We kunnen uitbreiden bij zowel bestaande klanten als in nieuwe gebieden.”

Snel delen

Afbeelding
Ruud Peijs

Freelance redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin