Doorgaan naar artikel

Plantaardige tak Britse Hilton staat onder druk

Hilton deelt verder mee dat het vorige jaar overgenomen Nederlandse zalmbedrijf Foppen naar tevredenheid draait. Foto: Canva

Hilton deelt verder mee dat het vorige jaar overgenomen Nederlandse zalmbedrijf Foppen naar tevredenheid draait. Foto: Canva

De vegan en vegetarische tak van Dalco in Nederland ondervindt de gevolgen van hogere grondstofkosten en veranderingen in de koopgewoonten van de consument.

Het Britse moederbedrijf Hilton Foods Group is die business dan ook proactief aan het herstructureren. De fabriek in Oss gaat in dat kader sluiten om de productie verder op één locatie te concentreren. Dat meldt het beursgenoteerde Hilton Foods Group, met een fabriek in Zaandam ook een grote leverancier van vlees aan Albert Heijn, in het halfjaarbericht. De Britse vleesverpakker en -transporteur verpakte in het halfjaar tot half juli 272.321 ton vlees, dat was vrijwel evenveel als in dezelfde periode in 2022. Het bedrijf beschikt over 24 fabrieken waaronder een aantal in Australië en Nieuw-Zeeland.

Onze kern vleesbusiness blijft sterk presteren en we zijn blij met het aanhoudende herstel bij vis

De omzet ging door hogere verkoopprijzen met 5,2% omhoog naar omgerekend ruim € 2,46 miljard, maar de winst voor belastingen daalde met 42% naar € 13,1 miljoen. Het bedrijf investeerde € 32,3 miljoen, onder meer in een nieuwe vestiging in Zweden om een grote klant daar te bedienen. Hilton deelt verder mee dat het vorige jaar overgenomen Nederlandse zalmbedrijf Foppen naar tevredenheid draait.

CEO Steve Murrells spreekt van robuuste prestaties in een moeilijke economische omgeving. “Onze kern vleesbusiness blijft sterk presteren en we zijn blij met het aanhoudende herstel bij vis. We maken vooruitgang bij onze ESG-strategie, waaronder innovatie bij verpakkingen om het gebruik van plastic terug te dringen. Ik heb vertrouwen in de mogelijkheden die we hebben om verder te groeien.”

Lees meer over

Snel delen

Afbeelding
Ruud Peijs

Freelance redacteur

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin