Delhaize verlaagt prijzen van 500 producten

16-06 | |
Foto: ANP
Foto: ANP

Hoewel de meeste supermarkten in België de prijzen als gevolg van de snel gestegen kosten verhogen, heeft Delhaize besloten de prijzen van 500 basisproducten van zijn huismerk met 5 tot 30% te verlagen.

Ook Colruyt blijft de laagste prijs garanderen, zo meldt Vilt. Delhaize geeft aan dat de koopkracht van gezinnen afneemt als gevolg van de snel gestegen kosten en inflatie. “Wij focussen op onze eigen merken als een kwalitatief alternatief om de koopkracht van onze klanten te blijven garanderen en dat in alle productcategorieën. In tijden van hoge inflatie kunnen wij niet onverschillig toekijken hoe de consument zijn toevlucht neemt tot minderwaardige en minder gezonde producten”, legt CEO Xavier Piesvaux uit. Het gaat volgens hem niet om een stunt van een paar dagen.

In tijden van hoge inflatie kunnen wij niet onverschillig toekijken hoe de consument zijn toevlucht neemt tot minderwaardige en minder gezonde producten

Tegelijk wil Colruyt zich blijven onderscheiden met een laagsteprijsgarantie. Retaildeskundigen waarschuwen voor een nieuwe prijzenoorlog met alle gevolgen van dien voor werknemers in de retail en leveranciers.

Willem Veldman
Meer over


Beheer