Doorgaan naar artikel

Deliveroo gaat boodschappen Spar bezorgen

Supermarktketen Spar breidt de samenwerking met de bezorgdienst van Deliveroo uit.

Foto: ANP premium

Foto: ANP

Supermarktketen Spar breidt de samenwerking met de bezorgdienst van Deliveroo uit. De bedrijven kondigen aan in zeven Nederlandse steden actief te worden met het bezorgen van boodschappen na een proefproject in Amsterdam.

Straks is het mogelijk om bij dertien filialen van Spar in Almere, Amsterdam, Den Haag, Enschede, Groningen, Leiden en Maastricht boodschappen thuisbezorgd te krijgen.

Eind vorig jaar begon Deliveroo een samenwerking met een Spar-winkel in de hoofdstad. Gebruikers van het maaltijdplatform konden vers gemaakte tosti’s, belegde broodjes en smoothies thuis laten bezorgen. Dit project krijgt dus een vervolg. De partijen kijken de samenwerking in eerste instantie voor een periode van drie maanden aan.

Meer dan duizend producten

Consumenten kunnen straks meer dan duizend producten via het Deliveroo-platform bestellen. Het betreft zowel dagelijkse benodigdheden zoals groente, fruit en zuivel, maar ook non-food-producten zoals verzorgings- en schoonmaakproducten. Vanwege de lancering is de dienst in eerste instantie gratis.

Jumbo kondigde eerder dit jaar ook een samenwerking aan met een bezorgerdienst: flitsbezorger Gorillas. Hiermee wilde Jumbo haar producten op een snelle en efficiënte manier bij consumenten krijgen. Het investeringsfonds van Jumbo-familie Van Eerd nam eerder deze week ook al een meerderheidsbelang in deze flitsbezorger.

Fastfoodketens

Ook fastfoodketens maken gebruik van maaltijdbezorgers. McDonald’s kondigde onlangs een samenwerking aan met Just Eat Takeway, het moederbedrijf van Thuisbezorgd.nl. De bezorgdiensten beschikken over een groot en goed netwerk van fietskoeriers. Supermarkten en andere partijen willen hier graag gebruik van maken door de populariteit van thuisbezorging.

Medeauteur: ANP

Snel delen

Alieke Hilhorst
Alieke Hilhorst

Redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Copyrights reserved

Terms and conditions Privacy Cookies

Beheer
WP Admin