Duitsers hekelen lockdown door slachterij

De burgers in de Duitse districten Gütersloh en Warendorf hebben het al helemaal gehad met de gevolgen van de lockdown. Sinds woensdag gelden er voor 670.000 burgers in deze regio’s weer diverse beperkingen door de corona-uitbraak bij Tönnies Fleisch.

De overheden van de beide districten schrijven in een persbericht dat burgers worden gestigmatiseerd. Ze krijgen bijvoorbeeld te maken met annuleringen van hun vakantie, die ze elders in Duitsland geboekt hebben. De overheden schrijven dat de maatregelen tegen de burgers ‘deels absurd zijn en onrechtvaardig.’

32 besmettingen

Dat gevoel van onrecht wordt versterkt doordat onder de inwoners van het district Gütersloh maar een gering aantal mensen besmet is met corona: 32 volgens de jongste cijfers. Het gros van de besmettingen zit onder het personeel van Tönnies Fleisch.

Armin Laschet, de minister-president van Noordrijn-Westflalen, nam het eerder ook al op voor de inwoners van de twee getroffen districten. Hij zegt de mensen te steunen en hij vindt het niet juist dat die openlijk worden afgewezen.

2/3 artikelen over | Registreer om meer artikelen te lezen.