Skip to content

Emmi mikt op klimaatneutraliteit in 2050

Updated on:
Bedrijven
Nieuws
Een houtsnippercentrale van Emmi nabij Luzern. Foto: Emmi

Een houtsnippercentrale van Emmi nabij Luzern. Foto: Emmi

De Zwitserse kaasmaker Emmi wil in 2050 volledig CO2-neutraal zijn.

Dit meldt het bedrijf in het duurzaamheidsverslag 2019-‘20. Het streven is ook vastgelegd in het programma Vision netZero2050. Emmi moet hiervoor nog wel een aantal slagen maken. Momenteel is de emissie met ongeveer een kwart verminderd ten opzichte van 2014.

Melkveebedrijven duurzamer maken

Om verdere stappen te zetten, heeft het onlangs besloten dat het ook de emissies van de zuivelbedrijven van de groep buiten Europa met cerificaten gaat afkopen. Het meeste werk op gebied van emissies valt echter te doen op de bedrijven van de aangesloten melkveehouders. Het eerste doel is om deze bedrijven gemiddeld duurzamer te maken dan andere melkveebedrijven in dezelfde regio. Waar soja- en palm-producten worden gevoerd, moeten deze voortaan gecertificeerd zijn. Ook moet het gebruikte voer helpen om de emissies te beperken.

Geitenmelk

Emmi verwerkt ongeveer 2,12 miljard kilo melk. Daarvan bestaat 11% uit bio-melk. Ook verwerkt Emmi bijna 90 miljoen kilo geitenmelk, waarvan 58% in Nederland, bij dochterbedrijf de Bettinehoeve. Dit bedrijf wordt beleverd door zo’n vijftig geitenhouders. Emmi behaalde vorig jaar een omzet van omgerekend € 3,4 miljard en een nettowinst van € 173 miljoen.

Snel delen

Afbeelding
Klaas van der Horst

Voormalig redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin