Skip to content

Enkco en Meat-You-Halfway starten samenwerking in hybride vleesproducten

De doelgroep van deze hybride vleesproducten zijn cateringbedrijven en restaurants.

meat-you-halfway

De verkoop van vleesvervangers loopt terug omdat de consument de smaak en textuur vindt tegenvallen. - Foto: Canva

Enkco en Meat-You-Halfway starten een samenwerking in hybride vleesproducten. Met producten die voor de helft bestaan uit vlees en voor de andere helft uit plantaardige ingrediënten, willen ze een stap in de eiwittransitie zetten.

De doelgroep van deze hybride vleesproducten zijn cateringbedrijven en restaurants. Zo willen de bedrijven de foodservicesector en de consument kennis laten maken met deels plantaardige duurzame producten, zonder in te leveren op de smaak van vlees.

Terugloop vleesvervangers

De verkoop van vleesvervangers loopt terug omdat de consument de smaak en textuur vindt tegenvallen. Arnold Burger, Commercieel Directeur van Enkco: “Deze aspecten blijven toch het allerbelangrijkste bij eten. We denken dat we nu een smaakvolle oplossing hebben voor de enorme middengroep van consumenten die vaak vlees wil eten, maar ook wil bijdragen aan een duurzamere planeet. Producten die voor de helft uit vlees en voor de helft uit plantaardige producten bestaan, bieden hiervoor uitkomst. De consument hoeft het vleesgevoel niet te missen maar neemt zo wel stappen in de eiwittransitie en duurzaamheid.”

Zeewier als basis

De hybride vleesproducten bevatten met name zeewier als plantaardige basis. Dit zorgt volgens Aris Molenaar, Algemeen Directeur bij Olijck Foods en eigenaar van Meat-You-Halfway voor een vergelijkbare sappigheid en textuur van vlees. “Op deze manier zijn minder dieren nodig, is de milieudruk flink lager en het is ook nog eens gezonder. Zeewier heeft namelijk van nature een zoutige smaak en je hoeft dus minder zout toe te voegen.”

Snel delen

Afbeelding
Lauressa van Roekel

Freelance redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin