Skip to content

Europese Commissie keurt fusie DSM met Firmenich goed

De Europese Commissie heeft goedkeuring gegeven voor de fusie van DSM met de Zwitserse branchegenoot Firmenich.

Eerder gaf de Chinese mededingingsautoriteit al goedkeuring voor de fusie, nu wachten DSM en Firmenich nog op die van de Indiase waakhond. - Foto: ANP

Eerder gaf de Chinese mededingingsautoriteit al goedkeuring voor de fusie, nu wachten DSM en Firmenich nog op die van de Indiase waakhond. - Foto: ANP

De Europese Commissie heeft goedkeuring gegeven voor de fusie van speciaalchemie- en voedingsingrediëntenconcern DSM met de Zwitserse branchegenoot Firmenich.

Dat melden beide bedrijven in een verklaring. De bedrijven kondigden die samensmelting in het voorjaar van 2022 al aan. Eerder gaf de Chinese mededingingsautoriteit al goedkeuring, nu wachten DSM en Firmenich nog op die van de Indiase waakhond.

DSM focust op voeding en verzorging

In de aanloop naar die fusie doorliep DSM al een transformatie waarbij het zijn divisies voor specialistische materialen verkocht om zich volledig op de voedings- en verzorgingsmarkt te richten. Het is de bedoeling dat de aandeelhouders van DSM uiteindelijk 65,5% van het fusiebedrijf in handen krijgen. De overige aandelen zijn voor de effectenbezitters van Firmenich.

De aandelen van het fusiebedrijf worden genoteerd aan aandelenbeurs Euronext in Amsterdam. De topbestuurders van DSM, Geraldine Matchett en Dimitri de Vreeze, zullen die rol ook bij het fusiebedrijf gaan vervullen. Daarbij worden ze ook verantwoordelijk voor de financiën en het operationele gedeelte.

DSM al vaker van koers veranderd

DSM veranderde de laatste decennia van een voornamelijk petrochemische onderneming in een fabrikant van hoogwaardige materialen en ingrediënten voor voedings- en gezondheidsproducten. Oorspronkelijk ontstond DSM uit De Nederlandse Staatsmijnen, het steenkolenmijnbedrijf dat in 1902 door de overheid werd opgericht.

Lees ook: Meer omzet voor DSM, voedingstak blijft sterk

Snel delen

Afbeelding
ANP

Algemeen Nederlands Persbureau

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin