Doorgaan naar artikel

Pluimveevleessector EU maakt verduurzamingsplan

Geüpdatet op:
Pluimvee
Nieuws
Sustainable food
Foto: Jan Willem Schouten

Foto: Jan Willem Schouten

De Europese pluimveevleessector gaat aan de slag met een eigen verduurzamingsagenda. Dat kondigt Avec aan, de Europese organisatie van pluimveeverwerkers.

Begin 2022 presenteren de organisaties hun verduurzamingsstrategie. De pluimveeverwerkers hebben hierover afspraken gemaakt tijdens een jaarlijks congres, dat dit jaar plaatsvond in Berlijn.

Green Deal en Boer-tot-Bord

Bedoeling is om een balans te vinden tussen duurzaamheid en drie terreinen: milieu, sociaal en economisch. De strategie moet in lijn zijn met de doelstelling in de Europese Green Deal en de Boer-tot-Bordstrategie.

Avec laat weten dat alle schakels in de keten zullen bijdragen aan de strategie: van vertegenwoordigers van fokkerijorganisaties, vertegenwoordigers van boeren en verwerkers, tot wetenschappers.

De pluimveeverwerkers zeggen zich ervan bewust te zijn dat er discussie is over veehouderij, zowel in de maatschappij als op politiek niveau, en willen op deze manier laten zien dat zij hier actief onderdeel van uit willen maken en open staan voor constructieve gesprekken.

Geïmporteerd pluimveevlees

Avec benadrukt wel dat een level playing field hiervoor essentieel is. Aan geïmporteerd pluimveevlees zou de EU dan dezelfde eisen moeten stellen als aan de binnenlandse productie.

Snel delen

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin