Skip to content

Flitsbezorger Gorillas weg uit België

Flitsbezorger Gorillas vertrekt na ruim een jaar definitief uit België. Alle nog bestaande magazijnen zijn op zaterdag 25 juni gesloten.

Updated on:
Business
Nieuws
Foto: ANP

Foto: ANP

Flitsbezorger Gorillas vertrekt na ruim een jaar definitief uit België. Alle nog bestaande magazijnen zijn op zaterdag 25 juni gesloten. Een deel van de business is overgenomen door het Belgische Efarmz.

Efarmz gaat klanten van Gorillas en haar zusterplatform Frichti biologische en duurzame levensmiddelen van kleine lokale producenten en ambachtslieden en maaltijdboxen leveren. Dat gebeurt voorlopig alleen in Brussel, maar wordt vanaf september uitgebreid met Vlaanderen.

Sociaal plan

“Na zorgvuldige afweging van verschillende strategische opties hebben we besloten om een overeenkomst te sluiten met het Belgische online bezorgplatform Efarmz,” deelt Gorillas mee. Efarmz neemt slechts een deel van het kantoorpersoneel over. Voor het overige personeel wordt in overleg met de vakbonden een sociaal plan opgesteld. ‘’Na meer dan een jaar van activiteiten in België was dit een erg moeilijke beslissing voor ons.” Over de overnameprijs worden geen mededelingen gedaan.

De flitsbezorger had al eerder aangekondigd in het kader van een grote bezuinigingsronde de activiteiten in een aantal Europese landen te stoppen en 750 banen te schrappen.

Snel delen

Afbeelding
Ruud Peijs

Freelance redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin