Doorgaan naar artikel

Fonterra Australië verkoopt fabriek Dennington

Foto: ANP

Foto: ANP

Fonterra Australië heeft haar productielocatie in Dennington (Victoria) verkocht aan ProviCo, een producent van onder meer kalvermelkvervangers en voedingssupplementen verrijkt met vitaminen en mineralen voor dieren.

Dat hebben beide ondernemingen bekendgemaakt. Fonterra kondigde in mei 2019 aan de fabriek te willen sluiten. De zuivelonderneming zag zich geconfronteerd met een forse daling van de melkaanvoer in Australië. Dat zorgde voor een structurele overcapaciteit.

Daling melkproductie in Australië

Australische media melden dat niet alleen de algehele daling van de melkproductie in Australië Fonterra parten speelt. Een deel van de melkveehouders maakt zich boos over gevoerd beleid. Vooral een verlaging van de melkprijs in 2016 met terugwerkende kracht zette veel kwaad bloed en maakte dat veehouders hun biezen pakten.

De productie van de fabriek in Dennington ligt al drie maanden stil. ProviCo neemt de locatie per 22 april dit jaar over. Het overnamebedrag is niet bekendgemaakt. ProviCo collecteert zelf geen rauwe melk bij melkveehouders. De aanvoer van grondstoffen loopt via andere zuivelondernemingen.

Snel delen

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin