Doorgaan naar artikel

Food start-ups krijgen Europese financiering

Geüpdatet op:
Business
Nieuws
Allero Therapeutics en Next Generation Sensors zijn twee van de tien bedrijven die subsidie krijgen. - Foto: Canva

Allero Therapeutics en Next Generation Sensors zijn twee van de tien bedrijven die subsidie krijgen. - Foto: Canva

De European Innovation Council (EIC) deelt € 64 miljoen uit aan tien Nederlandse start-ups waaronder twee foodbedrijven.

De Europese Commissie wil hiermee het Europese concurrentievermogen door middel van wetenschappelijke innovaties versterken. Allero Therapeutics en Next Generation Sensors zijn twee van deze bedrijven. In totaal krijgen de tien bedrijven € 20,6 miljoen aan subsidies en € 43,7 aan investeringen.

Next Generation Sensors

Next Generation Sensors ontwikkelde de ‘handheld molecular contaminant screener’ (HMCS). Dit draagbare scannertje screent de voedselkwaliteit nog voor het productieproces, waardoor de voedselverspilling sterk kan worden verminderd. De huidige controlemethodes op voedselveiligheid zijn erg tijdrovend, terwijl de productie gewoon doorgaat. Als één van de ingrediënten dan is afgekeurd, moet het volledige eindproduct weggegooid worden. Het gevolg is dat ingrediënten die wel bruikbaar zijn ook verloren gaan. De snelle scanner voorkomt dit, aldus Next Generation Sensors.

Allero Therapeutics

Allero Therapeutics heeft naar eigen zeggen een baandoorbrekende immunotherapie ontwikkeld waarmee ze glutenallergie volledig hoopt te genezen. Het bedrijf focust zich op het genezen van voedselallergieën door het immuunsysteem van de patiënt hier tegen te trainen.

Snel delen

Viktor Bjarnason

Voormalig redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin