Doorgaan naar artikel

Frans Avril neemt belang in fabrikant peulvruchtproducten

Foto: Canva

Foto: Canva

De grote Franse agrifood-onderneming Avril Groupe heeft een financieel belang genomen in Hari&Co, een fabrikant van plantaardige traiteurproducten en gerechten op basis van peulvruchten.

De acquisitie past in het beleid van Avril om verder te groeien in plantaardige eiwitten en het aanbod aan voedingswaren uit te breiden. De investering betekent dat twee eerdere financiers zich uit Hari&Co terugtrekken.

Lokale ingrediënten, zo min mogelijk bewerkt

Het in 2014 opgerichte Hari&Co, een zogenaamde ‘onderneming met een missie’, fabriceert zijn producten in Frankrijk op basis van lokale ingrediënten. Die worden zo min mogelijk bewerkt, aldus Avril. De onderneming telt momenteel 35 werknemers en is met haar producten aanwezig in meer dan 5.000 winkels alsmede in de horeca.

Jean-Philippe Puig, CEO bij Avril: “Dit project past volledig in onze strategie. Na de overname van Vivien Paille vorig jaar vervolgen wij de ontwikkeling van onze Franse activiteiten en de verwaarding van peulvruchten, van het veld tot op het bord. We dragen op die manier bij aan een lokale, gezonde en duurzame voeding.”

Lees meer over

Snel delen

Afbeelding
Ruud Peijs

Freelance redacteur

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin