Doorgaan naar artikel

FrieslandCampina en Hochwald wisselen Duitse melk uit

FrieslandCampina en Hochwald gaan Duitse melk uitwisselen tussen de fabrieken om de afstand van de melkveebedrijven naar de fabrieken te verkorten.

Foto: ANP

Foto: ANP

Zuivelbedrijven FrieslandCampina en Hochwald gaan Duitse melk uitwisselen tussen de fabrieken om de afstand van de leden-melkveebedrijven naar de verwerkingslocaties te verkorten.

Dat hebben beide zuivelcoöperaties bekendgemaakt. De samenwerking leidt tot een kostenbesparing en een duurzamere manier van melkcollectie doordat dit de CO2-uitstoot verlaagt.

Overeenkomst leveren ledenmelk aan Theo Müller loopt af

FrieslandCampina verkocht een deel van zijn Duitse activiteiten aan de Duitse zuivelonderneming Theo Müller. Het ging onder meer om drie productielocaties. De verkoop had geen gevolgen voor de Duitse leden-melkveebedrijven van FrieslandCampina, zo’n 620 leden-melkveebedrijven goed voor 447 miljoen kilo melk. Theo Müller nam wel de contracten van de Duitse leveranciers over. Tot deze maand ging er ook nog ledenmelk naar Theo Müller. Deze samenwerking loopt volgens een woordvoerder deze maand af.

FrieslandCampina zal daarom vanaf november 2023 de melk van een deel van de Duitse leden-melkveehouders met eigen transport naar productielocaties van Hochwald in Duitsland vervoeren. Hochwald zal op zijn beurt eenzelfde hoeveelheid melk van eigen leden-melkveebedrijven uit het grensgebied met Nederland naar de productielocatie van FrieslandCampina in het Nederlandse Veghel transporteren.

FrieslandCampina wil Duitse melk in Lochem verwerken

De meerjarige overeenkomst tussen FrieslandCampina en Hochwald is gericht op langetermijnvoordelen voor beide ondernemingen. Voor de leden-melkveehouders maakt deze uitruil volgens de ondernemingen geen verschil. De melk wordt opgehaald en betaald door de eigen zuivelcoöperatie.

FrieslandCampina verwerkt al langer Duitse melk in Nederland. Dat volume neemt nu verder toe. Recent communiceerde de onderneming dat er ook plannen liggen voor de verwerking van Duitse melk in Lochem. Vanaf 2025 concentreert FrieslandCampina alle boterproductie in deze Gelderse plaats.

Snel delen

Misset Uitgeverij B.V. Copyrights reserved

Terms and conditions Privacy Cookies

Beheer
WP Admin