Skip to content

FrieslandCampina wint hoger beroep in Thailand

Zuivelbedrijf FrieslandCampina heeft een hoger beroep in een zakelijk geschil met een niet nader genoemde afnemer in Thailand gewonnen.

Foto: ANP

Foto: ANP

Zuivelbedrijf FrieslandCampina heeft een hoger beroep in een zakelijk geschil met een niet nader genoemde afnemer in Thailand gewonnen.

Het Gerechtshof voor Handelszaken in Bangkok oordeelt dat FrieslandCampina niet aansprakelijk is voor de vermeende schade van € 58 miljoen die deze afnemer zegt te hebben geleden.

In mei 2021 had de Rechtbank in Eerste Aanleg geoordeeld dat FrieslandCampina deze afnemer over een periode van 10 jaar (2009-2019) te veel in rekening had gebracht. Deze uitspraak is nu in beroep vernietigd. Partijen kunnen nog wel in beroep gaan bij het Hooggerechtshof van Thailand.

Klacht kwam pas na beëindigde relatie

De relatie tussen FrieslandCampina en de klant eindigde in 2019. Opvallend is dat de klant zich volgens de zuivelonderneming pas na het beëindigen van het contract met de klacht meldde, terwijl dit ook tussendoor kon.

FrieslandCampina is al meer dan vijftig jaar actief in Thailand en beschikt over twee eigen productielocaties in Bangkok. Een populair zuivelmerk van de onderneming is Foremost. Ook heeft FrieslandCampina sinds 2007 een belang van 50% in de Betagen Holding, een bedrijf dat bekend staat om zijn yoghurtdranken Betagen.

FrieslandCampina laat voorziening staan

In 2021 trof FrieslandCampina voor deze rechtszaak een voorziening van € 58 miljoen. Deze voorziening blijft volgens een woordvoerder gewoon staan totdat duidelijk is of betrokken partij nog in hoger beroep wil gaan. Daarvoor staat in principe een maand, maar deze termijn kan worden verlengd.

Snel delen

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin