FvD brengt eten van boer naar bord

07-02 | |
Thierry Baudet (FvD) in de Tweede Kamer tijdens een debat over de coronacrisis.  - Foto: ANP
Thierry Baudet (FvD) in de Tweede Kamer tijdens een debat over de coronacrisis. - Foto: ANP

De partijtop van Forum voor Democratie (FvD) wil eten van boer naar bord brengen. Partijleider Thierry Baudet en collega-Kamerleden Freek Jansen, Gideon van Meijeren en Ralf Dekker zijn volgens gegevens van de Kamer van Koophandel bestuurder van de besloten vennootschap EerlijkEten in Schijndel.

Het bedrijf is gevestigd op het adres van Joris van den Oetelaar, vice-voorzitter van FvD en Statenlid in Noord-Brabant, hij is ook bestuurder en aandeelhouder van het bedrijf. Op het adres zijn ook andere bedrijven geregistreerd, waarvan Van den Oetelaar directeur of aandeelhouder is.

Bestuursfuncties niet vermeld

NRC meldt dat de bestuursfuncties van de Kamerleden bij de bezorgdienst niet in het openbare register voor nevenfuncties in de Tweede Kamer zijn vermeld. Thierry Baudet is eerder als Kamerlid geschorst geweest omdat hij nevenfuncties en belangen niet had gemeld. Van den Oetelaar heeft zijn nevenfuncties wel gemeld in het overzicht voor Statenleden in provincie Noord-Brabant.

De bezorgdienst EerlijkEten zegt samen te werken met een ‘groot aantal boerenbedrijven in Nederland’ en wil de supermarkt omzeilen. In een uitleg aan consumenten schrijft de bezorgdienst: “Elke week hebben wij contact over de beste producten van het land, die we voor een eerlijke prijs kunnen inkopen en binnen 24 uur verpakken en naar u toezenden (…).” Het bedrijf wil deze maand van start gaan.

Partijleider Baudet zegt in NRC dat de nieuwe bezorgdienst voor maaltijdpakketten geen onderdeel is van de partij, maar wel in het verlengde daarvan ligt. “Het is leuk en goed als een onderneming in de praktijk brengt wat we als partij vinden”, aldus Baudet.

Braakman
Jan Braakman Redacteur


Beheer