Garden Gourmet komt terug op Britse markt

15-09 | |
Foto: Didier van der Heijden
Foto: Didier van der Heijden

Nestlé kondigt aan zijn merk voor plantaardige vleesvervangers Garden Gourmet terug te brengen op de Britse markt. In 2019 werd het merk uit de schappen gehaald.

Garden Gourmet komt op 22 september terug naar Groot-Brittannië met de Sensational-lijn. Het plantaardige veganvlees is al te verkrijgen in horeca en is ook al een tijdje in de Nederlandse schappen te vinden. In 2018 werd Garden Gourmet al geïntroduceerd, maar werd een jaar later uit de schappen gehaald. Waarom het merk vertrok uit het Verenigd Koninkrijk is nooit duidelijk benoemd, maar de overvolle plantaardige vleesmarkt had er zeer waarschijnlijk mee te maken, zeggen experts. In 2019 begonnen steeds meer retailers met het ontwikkelen van hun eigen plantaardige productlijnen, waardoor er minder schapruimte was voor andere plantaardige merken.

Duurzame keuze maken

Moederbedrijf Nestlé zet steeds meer in op duurzame en plantaardige producten. Zo lanceerde zij onlangs het plantaardige melk merk Wunda in het Verenigd Koninkrijk en Ierland en maakte dochterbedrijf KitKat een vegan variant van hun bekende chocoladereepjes. Dit doet Nestlé om de duurzaamheidsdoelen van 2025 te halen en om consumenten de mogelijkheid te geven om makkelijker een duurzame keuze te maken in de supermarkt.

Hilhorst
Alieke Hilhorst Redacteur



Beheer