Doorgaan naar artikel

General Mills voert omzet 10% op naar $ 20,1 miljard

Häagen-Dazs is een merk van General Mills. - Foto: ANP

Häagen-Dazs is een merk van General Mills. - Foto: ANP

General Mills heeft in het boekjaar tot eind mei een omzet neergezet van $ 20,1 miljard, op vergelijkbare basis 10% meer dan een jaar eerder.

De aangepaste operationele winst nam met 8% toe naar $ 3,46 miljard. De marge daalde daarmee met 110 basispunten naar 34,4% door hogere kosten die niet in hetzelfde tempo doorgerekend konden worden.

General Mills heeft daarmee de omzetgroei van $ 20 miljard voor het eerst overschreden, aldus topman Jeff Harmening. ‘’Ons team navigeerde met succes door een hoogst dynamische omgeving met wendbaarheid en focus.” In de laatste drie maanden van het boekjaar zwakte de omzetgroei af tot 5% terwijl de aangepaste operationele winst op hetzelfde niveau lag als een jaar eerder.

Bedrijfseenheden verkopen

Het Amerikaanse concern met merken als Cheerios, Trix en Haagen-Dazs gaat door met het stroomlijnen van de portefeuille door enerzijds bedrijfseenheden af te stoten maar anderzijds ook acquisities. Zo werd de afgelopen tijd bijvoorbeeld al het aandeel in Yoplait verkocht aan de Franse partner Sodiaal en werd ook een Amerikaanse saladebusiness van de hand gedaan.

Lees meer over

Snel delen

Afbeelding
Ruud Peijs

Freelance redacteur

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin