Doorgaan naar artikel

Gorillas: zuivelvervanger meest populaire plantaardige alternatief

De top 5 van meest populaire plantaardige vervangers bestaat bij flitsbezorger Gorillas volledig uit plantaardige zuivel.

Foto: ANP premium

Foto: ANP

De top 5 van meest populaire plantaardige vervangers bestaat bij flitsbezorger Gorillas volledig uit plantaardige zuivel. Dat concludeert het bedrijf na eigen onderzoek in elf steden en meer dan 100.000 bezorgingen.

De vegan haverdrank barista editie staat op nummer 1 van meest verkochte plantaardige vervangers. In acht van de elf onderzochte steden was dit het populairste product. In de steden Groningen en Leeuwarden was dat de haverdrank met toegevoegd calcium. Dit product staat op nummer twee in de totale top 5. Deze wordt aangevuld met amandeldrank zonder suiker (het populairste product in Tilburg), plantaardige yoghurt naturel en sojadrank met toegevoegd eiwit. Plantaardige zuivelvervangers zijn ook marktbreed de grootste categorie binnen de vervangers. Binnen de zuivel hadden de zuivelvervangers in 2020 een aandeel van zo’n 3%, zo berekende Rabobank.

Opvallend is dat de zuivelvervangers op basis van soja buiten de top drie vallen. Consumenten kiezen vaker voor producten op basis van andere grondstoffen dan soja.

Flitsbezorger

Gorillas biedt meer dan 2.000 artikelen aan tegen retailprijzen en levert de bestelling binnen enkele minuten op het opgegeven adres door middel van e-bikes. In Nederland is het actief in twaalf steden. Wereldwijd gaat het om zeven landen. Enkele weken geleden berichtte persbureau Bloomberg dat het bedrijf in vergevorderde gesprekken zou zijn met Getir, dat eveneens een flitsbezorgingsbedrijf is. De sector consolideert, nu de focus op winstgevendheid komt in plaats van groei.

Snel delen

Carolien Kloosterman
Carolien Kloosterman

Voormalig redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin