Skip to content

GroenLinks en BBB: Rijk moet meer biologisch inkopen

Updated on:
Nieuws
Sustainable food
Caroline van der Plas (BBB): "De motie laat zien dat GroenLinks en BBB ook samen kunnen optrekken." - Foto: ANP premium

Caroline van der Plas (BBB): "De motie laat zien dat GroenLinks en BBB ook samen kunnen optrekken." - Foto: ANP

De regering moet kijken hoe de afname van biologische producten van Nederlandse boeren en tuinders kan worden vergroot, bijvoorbeeld door voorwaarden te stellen in aanbestedingseisen.

Een motie van GroenLinks en BoerBurgerBeweging (BBB) van die strekking is dinsdag in de Tweede Kamer aangenomen.

‘Een bijzonder huwelijk’

Het kabinet moet de Kamer voor 1 maart 2022 informeren over de manier waarop dat kan.

De motie van GroenLinks en BBB trok de aandacht bij de behandeling van de begroting van Binnenlandse Zaken. Martin Bosma van de PVV, die tegen de motie stemde – net als Forum voor Democratie – zag in de samenwerking van BBB en GroenLinks een bijzonder huwelijk.

Caroline van der Plas (BBB) zegt dat de motie laat zien dat GroenLinks en BBB ook samen kunnen optrekken. Daar is ze blij om. “We kunnen soms in de clinch liggen en de volgende dag kunnen we weer samen optrekken”, aldus Van der Plas in een toelichting.

Van der Plas voegt daaraan toe dat ze met deze motie de gangbare landbouw niet uitsluit. Ze vindt echter dat de overheid boeren moet meehelpen de transitie te maken.

Over de samenwerking met GroenLinks: “De volgende keer zullen we misschien weer in de vechtstand staan, maar dat zegt niks over de goede samenwerking die we soms ook kunnen hebben.”

De motie gaat over het inkoopbeleid van het Rijk. Daarom is de motie ingediend bij de behandeling van de begroting van Binnenlandse Zaken en niet bij de landbouwbegroting.

Bekijk het debat in de Tweede Kamer.

Snel delen

Afbeelding
Jan Braakman

Redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin