Skip to content

HelloFresh lanceert kant-en-klaarconcept Factor in Nederland

HelloFresh heeft op 16 augustus officeel bekendgemaakt in het kant-en-klaarsegment te stappen met zijn merk Factor. De dienst levert kant-en-klaarmaaltijden in Nederland en Vlaanderen.

Nieuws
Food
Foto: Factor

Foto: Factor

HelloFresh heeft op 16 augustus officeel bekendgemaakt in het kant-en-klaarsegment te stappen met zijn merk Factor. De dienst levert kant-en-klaarmaaltijden in Nederland en Vlaanderen.

De lancering in Nederland en Vlaanderen is de eerste stap op de Europese markt voor het van origine Amerikaanse merk. Vorige week berichtte Food & Agribusiness al over de stap van HelloFresh om Factor naar de Nederlandse markt te brengen. In het persbericht stelt HelloFresh dat dit ‘slechts de eerste stap’ in de wereldwijde multi-merkstrategie van het bedrijf is. Naast HelloFresh en Factor is ook maaltijdbox Greenchef onderdeel van het portfolio van de Duitse maaltijdleverancier, die in 2022 in Nederland is geïntroduceerd.

Nieuwe klantengroepen

Met Factor hoopt HelloFresh een nieuwe klantengroepen aan te boren: mannelijke consumenten, eenpersoonshuishoudens en consumenten die nog meer gemak wensen. De maaltijden worden bereid door Factor en hoeven thuis alleen nog maar opgewarmd te worden. Bij de andere maaltijdboxen moet de consument de maaltijd zelf nog bereiden, al zijn daarbij ook extra gemaksopties verkrijgbaar, zoals voorgesneden ingrediënten. Kaylyn Tolzmann, co-managing director bij Factor Europe, zegt: “Vergeleken met de traditionele manier van boodschappen doen en kant-en-klaarmaaltijden in de supermarkt, is het model van Factor gebaseerd op de daadwerkelijke vraag van de klant. Al onze maaltijden zijn samengesteld door chefs en diëtisten, gebaseerd op uitgebreid onderzoek naar klantbehoeften.”

Marktleider in Amerika

Factor werd in 2020 overgenomen door HelloFresh en was toen al succesvol op de Amerikaanse markt. Het merk is daar marktleider op gebied van kant-en-klaarmaaltijden en heeft een marktaandeel van 60%. Begin dit jaar is de dienst uitgebreid naar Canada.

Snel delen

Alieke Hilhorst
Alieke Hilhorst

Redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin