Doorgaan naar artikel

Iers Kerry Group neemt zuiveltak onder de loep

Foto: Canva

Foto: Canva

Kerry Group, de Ierse fabrikant van ingrediënten, smaakstoffen en voeding, gaat een strategisch onderzoek instellen naar de toekomst van de zuivelactiviteiten in Ierland en het Verenigd Koninkrijk.

Die bedrijfstak heeft activiteiten in zowel de divisie Smaak & Voeding als de consumentenvoeding divisie. Eén van de opties is een verkoop, maar Kerry Group stelt dat het niet zeker is of er inderdaad een transactie zal volgen.

Hoogwaardige ingrediënten voor de voedingsindustrie

Kerry Group heeft zich de laatste jaren steeds meer ontwikkeld als leverancier van hoogwaardige ingrediënten voor de voedingsindustrie. Consumentenproducten zoals zuivel maar ook worstjes passen daar in de visie van de directie minder bij. Eén van de al langer circulerende opties is dat de Kerry Coop, de coöperatie van aan Kerry leverende boeren die ook een pakket aandelen in de beursgenoteerde Kerry Group bezit, een meerderheid in de zuiveldivisie verwerft. Een soortgelijke constructie bestaat ook bij concurrent Glanbia. Daarnaast blijkt ook een niet nader genoemde externe partij in de markt voor de zuivelactiviteiten.

Omzet over 2020 2,9% lager dan 2019

Kerry Group heeft tegelijk bekendgemaakt dat het over 2020 een omzet heeft gemaakt van rond de € 7 miljard, dat is 2,9% minder dan een jaar eerder. Daarvan was € 5,8 miljard afkomstig van de divisie smaakstoffen en ingrediënten. In het vierde kwartaal kwam de omzet wel weer 2,2% hoger uit. Door de gevolgen van corona daalde de winst van € 902 miljoen in 2019 naar € 797 miljoen vorig jaar. Het Ierse bedrijf deed een reeks acquisities, waaronder die van biotech specialist Bio-K Plus in Canada en ingrediëntenfabrikanten in China en Guatemala.

Snel delen

Image
Ruud Peijs

Freelance redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin