Doorgaan naar artikel

Ierse kaasfabriek A-ware moet in 2024 draaien

De kaasfabriek die Royal A-ware in een joint venture bouwt met Tirlán in het Ierland moet in productie komen voor het melkseizoen van 2024.

Geüpdatet op:
Business
Nieuws
Kaasfabriek A-ware Ierland

De coöperatie en Royal A-ware hebben samen € 200 miljoen in het project gestoken, de grootste investering die ooit in de Ierse zuivelwereld is gedaan. Foto: Michel Zoeter

De kaasfabriek die Royal A-ware in een joint venture bouwt met Tirlán in het Ierse Kilkenny moet in productie komen voor het melkseizoen van 2024.

Het werven van de benodigde medewerkers voor de nieuwe kaasfabriek is inmiddels gestart. Dat meldt de Ierse coöperatie, voorheen Glanbia Ireland, in het jaarverslag over 2022.

Grootste investering ooit in Ierse zuivelwereld

“We zijn ambitieus over dit positieve partnerschap en de beloningen die deze prachtige faciliteit zal opleveren voor zowel onze boerenfamilies als de omringende gemeenschappen”, aldus Tirlán. De coöperatie en Royal A-ware hebben samen € 200 miljoen in het project gestoken, de grootste investering die ooit in de Ierse zuivelwereld is gedaan.

Tirlán draaide vorig jaar een omzet van ruim € 3 miljard, dat is 36% meer dan in 2021. De nettowinst kwam met € 44,6 miljoen een kwart hoger uit. Het bedrijf verwerkte 3,2 miljard liter melk en betaalde € 1,9 miljard uit aan haar leden-melkveehouders, 40% meer dan in het voorafgaande jaar.

Snel delen

Image
Ruud Peijs

Freelance redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin